Project news
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Voting
Як Вам новий сайт?
Total 109 common:people_all_forms

День української писемності та мови

Date: 27 жовтня 2023 о 16:57
48 views

Мова – це великий дар природи, найдорожче, що є у кожного народу. Упродовж віків українське слово живило душу, вчило бути чесним, любити свій край. У рідному слові закарбоване минуле нашого народу. Кожна людина має прагнути оволодіти скарбами рідної мови, її літературними нормами, щоб власне мовлення стало досконалим і зрозумілим.
Цього року програма Дня української писемності та мови була, як завжди, досить насиченою. Учні мали змогу поринути у багатющий світ краси і принад рідної української мови, вшанувати пам’ять про видатних діячів нашого народу, завдяки яким вона сьогодні у нас є. Конкурси, мовні ігри і турніри спонукали учнів до творчості й пізнання, викликали ще більший інтерес та бажання вчитися, сприяли розвитку креативності, вчили бути спостережливими, кмітливими та винахідливими. У 1 А класі відбулася літературно - музична композиція «Ой, яка чудова українська мова»; у 1-Б класі – вікторина «Рідна мова - душа народу!»; у 2-А - вікторина по прислів'ях та фразеологізмах рідної мови «Возвеличим тебе, рідна мово!»; 2 Б клас провів годину спілкування «Наша мова - калинова!»; школярі 3 Б класу взяли участь у інтелектуальній грі «Одна вона у нас така - уся співуча і дзвінка»; у 4 А класі відбулася конкурсна програма, а учні 4 Б класу протягом тижня збирали матеріали про українську мову для виготовлення лепбуку «Мова - це віконця, через які людина бачить світ» та збірки цікавих завдань також на уроці української мови провели «Асоціативне гронування» (з якими словами асоціюється наша мова) та гру «Яка наша мова» (на кожну літеру підбери слова-ознаки). Учні 6 А класу провели фотоквест. День української писемності та мови - це гарна нагода відвідати нашу шкільну бібліотеку де учні 6 Б класу ознайомились з книжковою виставкою «Вічна і свята ти, мати - Україно!». Завідуюча бібліотекою Баклицька В.В. провела тематичний огляд літератури «Мова - душа нації». Учні 7 Б класу обговорили цікаві факти та оформили інформативні постери. Діти займались пошуковою роботою та усвідомили цінність української мови. У 8 Б класі відбувся тематичний конкурс «Магія рідного слова», а в 9 А - виховний захід «Видатні українські письменники». Здобувачі освіти 10 класу взяли участь у всеукраїнському конкурсі «Лайфхаки з української мови». У актовій залі нашого закладу освіти відбувся загальношкільний виховний захід «І першим було слово». Об одинадцятій годині всі учні 5 – 11 класів та учителі спробували свої сили у написанні радіодиктанту національної єдності. Він проводиться щорічно, і основне його завдання полягає у згуртуванні нації. Адже не можна не відчувати хвилювання, коли розумієш, що диктант єдності разом з тобою пише вся Україна, а ти тільки невеличка її частинка. Саме сьогодні, в нелегкий час для нашої держави, а особливо для її мови проведені заходи є важливими і особливо актуальними.
Це свято гуртує нас усіх на шляху відродження духовності, зміцнення державності. Кожен народ відбувся тоді, коли усвідомив себе у рідному слові. Бажаємо зберегти й утвердити рідну мову, виплекану нашими пращурами, адже це індивідуальне обличчя країни і нації. Нехай материнське слово буде для всіх оберегом та духовним джерелом життя.

Comments:
Only authorized users can leave comments.